Yalova Üniversitesi    yalovamyo@yalova.edu.tr 0226 815 56 00

Sevgili öğrencilerimiz,

3+1 sisteminde 4. Dönemi İş Yeri Uygulama Eğitimi dersini alarak staj yapmak isteyen öğrencilerimizin iş yeri bulurken belli kriterlere göre onay veriyorduk. Bildiğiniz üzere uzun dönemli stajı bazı kamu kurum ve kuruluşlarında (Belediye, Valilik,  Hastane, Bakanlıkların taşra teşkilatları vb. ) yapılmasına izin verilmiyordu. Ancak ülkece yaşadığımız deprem felaketiyle birlikte üniversiteler uzaktan eğitime geçmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları olsa dahi yapılacak stajın uzaktan öğretimden daha faydalı olacağına inandığımız için Bölüm Kurulu kararınca  bir defalığına mahsus sadece bu dönem özel işletme bulamayan öğrencilerimizin kamu kurum ve kuruluşlarında (Belediye, valilik, Hastane, bakanlıkların taşra teşkilatlarında vb.) staj yapmasına onay verilecektir. Bu kurum ve kuruluşların bilgi işlem bölümünde program yazma, teknik servis gibi birimlerinde staj yapabilecekseniz, dönem başlangıcına kadar evrak işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Dönemin başlangıcı şu anda belli olmayıp, üniversitenin ana sayfasını takip ediniz.