Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı Programı, Uludğ Üniversitesi'ne bağlı olarak 2005 yılında kurulmuştur. 3 Öğretim görevlisi ile açılan bölüm normal ve ikinci öğretim şeklinde eğitim öğretime başlamıştır. Uludağ Üniversitesi'nin 2008 yılında bölünmesiyle bölüm bağlı bulunduğu MYO ile birlikte Yalova Üniversitesi altında faaliyetini sürdürmektedir. Bilgisayar Programcılığı Programı, bilgi teknolojileri konusunda endüstrinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmeyi amaçlar. Böyle bir programla endüstrinin ihtiyaç duyduğu donanım ve yazılım projelerinde çalışabilecek, gerektiğinde araştırma-geliştirme yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programda başlıca, donanım, sistem ve bilgisayar ağları ve yazılım mühendisliği konularına önem verilmiştir. Bu programdan mezun olan kişiler, endüstrinin ihtiyacı olan bilgi teknolojileri konusunda donanım ve yazılım geliştirecek özelliklerle donanmış olarak ülkemiz işgücüne katkıda bulunacaklardır.
İlk yılda öğrenciler, donanım, algoritma ve teorik konularda dersler, daha sonra görsel programlama, internet programlama gibi dersler alarak sistem ve bilgisayar ağları konularında gerekli bilgi ve becerileri kazanmış olacaklardır. Ayrıca, endüstriyel süreçler konusunda kalite kontrol ve işletme yönetimi dersleri de alarak bilgi sahibi de olacaklardır. Program amaçlarının ne ölçüde başarılı olduğunu izleyebilmek amacıyla
- Öğrencilerin hazırlayacağı seminer ve dönem çalışmaları,
- Endüstri ve işletmelerde yapılacak staj çalışmaları
gibi yararlı ve yol gösterici bilgiler sağlayacaktır. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki çalışma ortamlarındaki uyum ve başarı düzeyleri de programın gelecekteki yapısının belirlenmesinde yardımcı olacaktır.
Programdan mezun olabilmek için gerekli koşullar(ders, kredi sayısı, staj, vb)
Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama MYO Programına kaydolan öğrenciler, programdan mezun olabilmek için öngörülen müfredatta toplam 120 AKTS lik ders yer alacaktır. Bunlara ek olarak, lisans programının 1. ve 2. yılında meslekleri ile ilgili 30 günlük Meslek Stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.